Eerste thuiswedstrijd ook winst voor Clinge

Na vorige week uit gewonnen te hebben van V.V. STEEN was het nu Schoondijke wat Clinge kwam bezoeken voor de eerste thuiswedstrijd van het seizoen. De Rood-Gelen uit het Oosten staan bekend als een makkelijk scorende ploeg, dus Clinge was gewaarschuwd.

Toch leek het er op dat bij Clinge de slapers nog in de ogen zaten toen na vier minuten de eerste goal van de wedstrijd viel in het voordeel van de bezoekers. Een mooie steekpass werd door de snelle aanvaller van Schoondijke omgezet in een snelle openingstreffer. Kort daarna leek Clinge bijna  nog een handje te helpen door een eigen doelpunt, met wat geluk werd dit voorkomen.

Het tamme begin van Clinge kende een opleving dankzij de snelle Sven “Muus Muus” D’Hooghe. Met zijn kenmerkende snelheid wist hij de verdediging van Schoondijke te ontlopen en de bal koelbloedig langs de keeper te schuiven. In deze tweede fase van de eerste helft was het Clinge wat veel druk op het doel van Schoondijke had. Ook na de gelijkmaker kreeg Clinge een aantal goede kansen op meer.

Kort voor rust was het de goed spelende Robin Heye die zijn eerste doelpunt voor het eerste elftal wist te maken. Met deze 2-1 stand ging Clinge dan ook rusten. Helaas bleek de thee in de rust niet echt aan te sporen tot een fraaie tweede helft. Beide ploegen lieten slecht voetbal zien, waarbij er nog wel kansjes te zien waren voor beide ploegen. Clinge kwam goed weg toen een klutsmoment voor de doellijn niet tot een doelpunt door Schoondijke werd verwerkt. Door de kleine marge bleef het spannend, maar wist Clinge uiteindelijk stand te houden en de drie punten in Sportpark Malpertuus bij te schrijven.

Komend weekend wacht de uitwedstrijd tegen Biervliet. Aftrap om 14.30u.