Goede competitiestart zet door tegen Koewacht

De wedstrijd was een twintigtal seconden onderweg toen Koewacht zijn allereerste aanval op de paal zag stranden. Dit bleek een voorbode te zijn voor een wedstrijd met twee ploegen die volop kansen kregen, maar waar Clinge de meest gelukkige was.
Waar Clinge in de beginfase verdedigend wat rommelig oogde, speelde Koewacht met iets meer inzet om wat te kunnen forceren. Nadat een kopkans voor Clinge net naast ging was het echter Clinge wat op voorsprong kwam. Thomas Leegwater kon de op hem veroorzaakte penalty strak inschieten.
Koewacht was hier ogenschijnlijk wat van aangeslagen want Clinge kon kort daarna de score verdubbelen. Robin Heye wist met een fraaie actie de bal bij Davy van Puyvelde te krijgen. Die twijfelde niet en krulde de bal mooi voorbij de keeper.
De bezoekers herpakten zich echter en zagen een aanval wederom op de paal strandden. In deze fase was Koewacht duidelijk op zoek naar de aansluitingstreffer, maar het bleef toch 2-0 tot aan de rust. Dit overigens met dank aan de keeper van Koewacht, die een vrije trap op sierlijke wijze wist te pakken.
De tweede helft kende een golvend spelbeeld met kansen voor beide teams. Tien minuten voor tijd zag Koewacht zijn inzet beloond met de aansluitingstreffer. Het leek even op een spannende eindfase te gaan uitdraaien, maar de watervlugge Sven ‘Muus Muus’ d’Hooghe wist de verdediging op snelheid te omzeilen en de 3-1 te maken.
Opluchting rondom het veld, ook toen keeper Mike de Reus met een prima reflex een schot van dichtbij uit zijn doel wist te houden. Zo konden de punten op Clinge blijven en weten de rood-witten zichzelf bovenaan de ranglijst in de Vierde Klasse samen met Hontenisse.
Volgende week wacht het altijd lastige Oostburg op hun eigen sportpark.
Clinge 2
Met een 1-6 thuisverlies tegen Patrijzen 2 had Clinge 2 geen beste zondag. Het bleek voor ons tweede elftal lastig een vuist te maken tegen de bezoekers.
Clinge 3
Met een dik gevulde bank kon Clinge 3 de bezoekers uit Westdorpe negen keer laten vissen in hun doel. De bezoekers wisten nog 1-1 gelijk te maken, maar Clinge liep uiteindelijk uit naar 9-1.